SHB

Delen

Home » Onderwijs » Information Literacy » Onderwijs­materialen » Delen

Open online onderwijsmaterialen

Open delen, gezamenlijk ontwikkelen, onderhouden en hergebruiken van onderwijsmaterialen heeft vele voordelen zoals kwaliteitsverbetering en efficiënter werken. De werkgroep Information Literacy werkt als vakcommunity samen rondom verschillende aspecten, namelijk:

Zoeken en vindenDelenHergebruikCreatieToetsvragen


Delen/publiceren in Edusources

Wil je informatievaardigheidsmaterialen publiceren? Dat kan! Als je geen toegang hebt tot SURFsharekit kan dat via de werkgroep Information Literacy.

In deze video kun je zien hoe het proces in zijn werk gaat.

Ook zijn er processchema’s beschikbaar met een uitgebreide beschrijving van de workflows voor het publiceren en het updaten van leermaterialen. Periodiek zullen we je een email sturen om na te gaan of het materiaal van jouw instelling nog actueel is.

Heel in het kort is het proces als volgt.

De te nemen stappen zijn:

  1. Check of het materiaal al in het zoekportaal aanwezig is.
  2. Controleer of het materiaal dat je wilt publiceren voldoet aan het Kwaliteitsmodel informatievaardigheid.
  3. Wil je het publiceren in Edusources? Verstuur dan de link of bestand met de bijbehorende metadata via de ‘digitale postbus onderwijsmateriaal publiceren.
  4. De werkgroep Information Literacy publiceert het materiaal na een laatste check aan de hand van het Kwaliteitsmodel informatievaardigheid.
  5. De werkgroep Information Literacy koppelt terug naar de publicerende instelling.

Heb je toegang tot SURFsharekit en wil je zelf je leermaterialen op het gebied van information literacy vanuit de community delen via edusources? Neem contact op met de beheerder van SURFsharekit via information-literacy@shb-online.nl en krijg de benodigde informatie en toegang.