Oproep Annemarie Laport

Oproep Annemarie Laport

 
Als bibliotheek zijn wij gevraagd om een rol te gaan spelen bij een professioneel leergemeenschapproject (verder genoemd als smart solution semester), dat in februari 2022 plaats zal gaan vinden. Studenten moeten bij dit traject ook literatuuronderzoek doen maar blijken onvoldoende basis te hebben. Een prachtverzoek voor ons om daar een rol in te spelen, maar de klus is omvangrijk. Het betreft zo’n 3500 studenten en wordt begeleid door 40 tutoren. De studenten werken in groepjes van max. 7 personen. Aangezien wij een beperkt aantal fte’s hebben is dit best een uitdaging voor ons.
 
We zijn daarom benieuwd of collega’s ook al dit soort verzoeken hebben gehad en hoe zij dat hebben aangepakt. Mail al je tips naar: a.e.laport@saxion.nl of laat onder dit bericht een reactie achter.
 
Hieronder vind je een omschrijving van het smart solution semester:
Het Smart Solutions Semester is een interdisciplinair onderzoek- en ontwikkelsemester dat de studenten begeleidt in hun groei tot wendbare professionals. Teams van 6 tot 8 derde- en/of vierdejaars studenten van minimaal 3 verschillende opleidingen gaan zelfstandig aan de slag met een complex vraagstuk van een lectoraat of uit het werkveld. Hierbij staan vernieuwing, creativiteit en interdisciplinair samenwerken centraal. 
 
Annemarie

Eén reactie

 1. Hoi collega’s Saxion Hogeschool,
  mooi project en inderdaad een flinke uitdaging! Je zou het op 2 sporen kunnen begeleiden:
  – spoor 1: het trainen/professionaliseren van de tutoren, waarbij de insteek is met welke vragen studenten kunnen komen
  – spoor 2: gericht op studenten, waarbij online materiaal (in het LMS van Saxion of via een tool zoals LibGuides) klaar wordt gezet, onderzocht wordt of een chat-tool (via website van jullie bibliotheek) ingezet kan worden en/of online spreekuren en trainingen worden aangeboden.

  Ik hoor graag terug hoe jullie dit uiteindelijk aangepakt hebben. Succes!
  Mariëtte Vissers

  Mariëtte Vissers - Avans Hogeschool l

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *