Edubadges Informatievaardigheden in het nieuws

Edubadges Informatievaardigheden in het nieuws

In de Informatie Professional van deze maand vind je de resultaten van ons project waarin is gewerkt aan instellingsoverstijgende edubadges op het gebied van informatievaardigheid. Het gaat eigenlijk om de eerste fase van een traject waarin een leeruitkomstenmatrix is ontwikkeld die je kunt toepassen binnen jouw instelling. De grootste uitdaging was om consensus te bereiken over de leeruitkomsten. In het IP-artikel is ook een best practice opgenomen van al toegepaste edubadges informatievaardigheid bij Breda University of Applied Sciences.

Voor een tweede fase, een bredere implementatie van deze edubadges, is jouw input cruciaal. De werkgroep zoekt naar feedback en ervaringen vanuit hbo- en wo-instellingen. Draag bij aan de verfijning van onze leeruitkomstenmatrix en help ons de basis te leggen voor toekomstige implementaties. Heb je interesse in een vervolgproject? Vergelijk jouw onderwijs in informatievaardigheden met onze matrix en deel je feedback of interesse met de UKB/SHB werkgroep information literacy via: information-literacy@shb-online.nl.📧

Het artikel in de IP kun je lezen via deze link.

Op deze website vind je bovendien de visualisatie van het framework edubadges (onder “vakinhoud” en vervolgens “leeruitkomsten Information Literacy”).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *