ECIL 2023: verslag

ECIL 2023: verslag

Vorige week was het weer zover: hét (tweejaarlijkse) Europese Information Literacy Congres vond plaats, deze keer in Krakau. Er was een redelijke afvaardiging uit Nederland met – noblesse oblige – drie leden van de Information Literacy Werkgroep: Lieke, Nikki en Monique. Harrie zou ook gaan, had zelfs twee papers ingediend, maar kon er wegens persoonlijke omstandigheden helaas op het laatste moment toch niet bij zijn. Gelukkig waren Lieke en Monique bereid zijn presentaties over de werkgroepprojecten Digital Literacy en Open Badges over te nemen; deze werden goed ontvangen. Monique hield ook nog een presentatie over het Europese Netwerk van Open Education Bibliothecarissen waar zij zitting in heeft.

Maar er waren meer Nederlanders op het congres aanwezig: Jos van Helvoort en Peter Becker van de Haagse Hogeschool, Felicity Franke van Hotelschool The Hague en Joost Driessens van de RUG. En last but not least: Albert Boekhorst, de grondlegger van het informatievaardighedenonderwijs in Nederland.

Hieronder een afbeelding van Jos en Peter tijdens hun presentatie over een Edubook bij uitgever Edumundo (een innovatief leerplatform voor digitaal bronnenonderzoek voor het HBO, gemaakt als zelfstudieleerstof voor studenten onder begeleiding van docenten voor een schappelijke prijs). Hun paper vind je hier (even naar beneden scrollen).

De twee sympathieke Belgische deelnemers (Ann de Meulemester en Patrick vanden Berghe) hebben we uiteraard ook in ons midden opgenomen.

Het programma (met onderliggende papers van de presentaties) vind je hier op de website van de ECIL en goede verslagen van de verschillende sessies kun je lezen bij Sheila Webber (de stukjes die #ecil2023 in de titel hebben).

Fun fact: ter herinnering aan het congres is er een ECIL-boompje op de Krakause campus geplant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *