Workshop Systematic Reviews

Workshop Systematic Reviews

Op donderdag 24 juni van 10:00 – 12:30 organiseert de UKB/SHB werkgroep Information Literacy een (online) interactieve workshop getiteld Systematic Reviews: basiskennis en dienstverlening’.

In deze workshop wordt uitgelegd wat een systematic review precies is en hoe deze zich onderscheidt van andere typen reviews. Informatiespecialisten geven vanuit verschillende vakgebieden ((bio)medische-, sociaal-culturele- en managementwetenschappen) een zo compleet mogelijk beeld van de systematic reviewdiensten.

De reden voor het organiseren van deze workshop is  een toename in het aantal systematic reviewpublicaties en aanvragen voor begeleiding door een informatiespecialist hierbij. In deze workshop focussen wij ons daarom ook op de dienstverlening en de rol en het belang van de informatiespecialist in het systematic reviewproces, maar ook op de verschillen en overeenkomsten met instructies informatievaardigheden.

De sprekers zijn werkzaam in zowel WO- als HBO-onderwijsinstellingen en gespecialiseerd in verschillende vakgebieden:. Er wordt er een zo volledig mogelijk beeld geschetst van de verschillende systematic reviewdiensten voor zowel studenten als PHD’s, docenten en wetenschappers.

Kortom, een absolute aanrader voor collega’s die zich afvragen wat die systematic reviews nou eigenlijk precies inhouden of een dergelijke dienst voor hun instelling of vakgebied zouden willen opzetten. Er zal ruime gelegenheid voor het stellen van vragen zijn.

De workshop zal plaatsvinden via MS Teams, voorafgaand krijg je de link toegestuurd.

Meld je aan via deze link.

Programma:

10.00 uur – 10.05 uur: inloop en introductie

10.05 uur – 10.30 uur: systematic reviews: de basis door dr. Nicolette Siep (Universiteit Maastricht)

10.30 uur – 11.00 uur: systematic reviews op het Medische vakgebied door Hans Ket (Vrije Universiteit Amsterdam)

11.00 uur – 11.15 uur: PAUZE

11.15 uur – 11.45 uur: systematic reviews op het gebied van de managementwetenschappen door mr. Norma Fötsch (Radboud Universiteit)

11.45 uur – 12.15 uur: systematic reviews op het HBO door MsC. Thomas Pelgrim (Hogeschool Arnhem en Nijmegen)

12.15 uur – 12.30 uur: afronding en gelegenheid tot het stellen van vragen

 

3 reacties

  1. LS, het ziet uit als een interessante workshop over systematische reviews! helaas ben ik 24/6 verhinderd… Zou het mogelijk zijn om de opnames later te zien? Ik ben erg benieuwd naar de SR’s buiten de meer medische hoek.

    Met vriendelijke groeten,
    Jonna Lind
    ARQ-bibliotheek | Information Support

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *