Vakantielectuur

Vakantielectuur

Tijdens de vakantie, of voordat de grote drukte weer begint, is er eindelijk tijd om wat bij te lezen op het gebied van Information Literacy. En waar kun je dan beter terecht dan bij het weblog van Sheila Webber? Hieronder een greep uit haar blogartikelen van de laatste tijd:

In een van haar meest recente blogposts maakt ze gewag van een nieuw tijdschrift: de Open Scholarship of Teaching and Learning: meteen al interessant!

Of deze aankondiging van een bijeenkomst over systematic reviews op 13 januari…

En verder wijst ze ons op artikelen uit bijvoorbeeld het open access tijdschrift College & Research Libraries. Wat dacht je van het artikel over Object Based Learning of dat over het bevorderen van kritisch denken bij eerstejaars studenten door middel van informatievaardigheidstrainingen?

Of check het weblog van Pedro de Bruyckere waarin hij ons wijst op een video over het verbeteren van ‘home’ video opnames. Daarover gesproken: onlangs heeft Franc van den Ende ook al zijn video’s over didactiek overzichtelijk bij elkaar gezet op 1 videokanaal waar je je op kunt abonneren. Wat dacht je bijvoorbeeld van de begrippenbingo?

Enfin, we hebben er weer zin in dit jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *