Vacature HUB: Informatiespecialist HBO Associate Degree 

Vacature HUB: Informatiespecialist HBO Associate Degree 

Informatiespecialist HBO Associate Degree

De HU Bibliotheek is de centrale plek om kennis op te doen en te delen. De HUB  heeft 2 bibliotheeklocaties op het Utrecht Science Park in Utrecht en in Amersfoort. Wij bieden hiermee een rijke leeromgeving voor de student en leveren daardoor een bijdrage aan de optimalisatie van de digitale en fysieke studieomgeving van de student.  Naast de ondersteuning van onderwijs richt de HUB zich op de ondersteuning van onderzoek (Research Support) en onderwijsinnovatie  door het positioneren van het HUB-Lab als HU brede innovatieve voorziening binnen de HU. Vanuit de HUB leveren we een belangrijke bijdrage aan de gemeenschapsvorming in de HU. 

Als informatiespecialist voor de Associate Degree (AD) opleidingen werk je zowel te midden van studenten als achter de schermen aan de ondersteuning van docenten en studenten bij het onderwijs- en studieproces, o.a. door hen te informeren en te adviseren bij informatie- en onderzoeksvragen. Je verzorgt instructies en trainingen voor docenten, studenten en onderzoekers en werkt individueel en samen met een team van collega’s aan de ontwikkeling en innovatie van de dienstverlening. Daarnaast ben je de vaste contactpersoon namens de HU Bibliotheek voor alle AD opleidingen op locatie Amersfoort.  

Met je collega’s ben je mede verantwoordelijk voor de samenstelling en het beheer van de fysieke en digitale collectie. Het onderwijsproces van docenten en het studieproces van studenten staat voor jou centraal bij de uitvoering van je werkzaamheden. 

Wat je hebt 

 • wij zoeken een proactieve netwerker met minimaal MBO+ /HBO niveau; 
 • een brede algemene kennis gezien de ondersteuning van de diverse  AD Opleidingen;  
 • een opleiding en/of ervaring gericht op het terrein van informatiemanagement of je hebt hierin grote interesse; 
 • je kunt op heldere wijze de te beheersen stof toegankelijk maken; 
 • je hebt gedegen kennis van het zoeken en vinden van informatiebronnen; 
 • interesse in en kennis van digitale en technologische ontwikkelingen. 

Wie je bent 

 •  zelfstandig werkende, proactieve teamplayer; 
 •  communicatief, adviesvaardig met overtuigingskracht;  
 •  netwerker en verbinder; 
 •  (online) presenteren is je 2e natuur;  
 •  juiste aansluiting met de doelgroep: mbo+ student;  
 •  kijken over de grenzen van je eigen werk; 
 •  vol energie, breed inzetbaar en flexibel. 

Werkomgeving 

De dienst Onderwijs, Onderzoek & Studentzaken (OO&S) geeft ondersteuning op verschillende terreinen aan de instituten en kenniscentra van Hogeschool Utrecht.  Als onderdeel van de dienst OO&S is de HU Bibliotheek (HUB) verantwoordelijk voor de fysieke en digitale bibliotheek en faciliteert daarnaast ruim 500 studieplekken in Utrecht en 60 studieplekken in Amersfoort. De informatiespecialisten zijn embedded aanwezig voor onderwijs- en onderzoekondersteuning bij de instituten en kenniscentra. Jouw standplaats is HU Amersfoort.  

Wat wij je bieden 

Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd (D3) met een omvang van 0,8 FTE. Interne kandidaten behouden hun rechtspositie. Het bruto maandsalaris bij een volledig dienstverband is minimaal  en maximaal (schaal 8). Daarboven ontvang je volgens de cao-hbo een vakantietoeslag van 8% en een gegarandeerde eindejaarsuitkering van 8,3%. Wij hebben daarnaast uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden. Verder is er keuze tussen een korte werkweek of meer verlof bij een langere werkweek en is er flexibiliteit in werktijden. Wij hebben ten slotte een vrijwillige collectieve ziektekostenverzekering en leuke extra’s zoals ons fietsplan en kortingen bij onder andere verzekeringen, software en sportfaciliteiten. 

Solliciteren 

Denk je dat jij en de functie een goede match zijn en ben je enthousiast geworden? Stuur dan een mail voor 20 november naar bianca.pannekoek@hu.nl  

 Meer informatie over werken bij Hogeschool Utrecht is verder te vinden op www.werkenbijhu.nl