UX Design 14 december

UX Design 14 december

Beste collega‘s,

In het kader van het Duits-Nederlandse partnerlandinitiatief bieden de brancheorganisaties FOBID en BID (Bibliothek & Information Deutschland) gezamenlijk een reeks online seminars aan. Elke maand worden onderwerpen besproken die op dit moment van belang zijn voor de ontwikkeling van de bibliotheken in beide landen. Twee specialisten uit beide landen bespreken onderwerpen uit alle gebieden van het bibliotheeklandschap zoals o.a. kunstmatige intelligentie, duurzaamheid in bibliotheken, internationale conferenties in crisistijden, UX design en bibliotheekpersoneel. Het format voor de seminars is steeds hetzelfde: 2 of 3 experts van beide landen, een moderator en er zal ruimte zijn voor discussie

Maandag 14 december van 11 tot 12 uur staat het volgende onderwerp op het programma:

UX-design – User Experience Design

Hoe kan User Experience Design (UX design) ingezet worden om te voldoen aan de vele verschillende verwachtingen van bibliotheekgebruikers.

UX design wordt vaak gebruikt voor het ontwikkelen van websites en apps. Maar ook de ervaringen van bibliotheekgebruikers kunnen in kaart gebracht worden om met UX design verbeteringen te bewerkstelligen.

In dit webinar vertellen 2 enthousiaste specialisten, uit Hamburg en Amsterdam, meer over UX design en de mogelijkheden voor bibliotheken. Na hun beider presentaties is er gelegenheid voor het stellen van vragen en het uitwisselen van kennis en ervaring.

Sprekers: Nicole Clasen, ZBW Hamburg / Larissa Tijsterman, Universiteit Amsterdam 

Moderator: Tecla ten Berge, Haagse hogeschool

Deze online seminar is gratis, in het Engels. De sessie wordt niet opgenomen.

Aanmelding is verplicht

Meer informatie over onderwerpen en data: Join us!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *