Update van de APA7 werkgroep

Update van de APA7 werkgroep

De zeven kennisclips over de APA-richtlijnen, in twee talen, die in september 2021 online zijn gezet op YouTube zijn in totaal al meer dan 25.000 keer bekeken. Reden genoeg om vijf nieuwe video’s te maken. De clips zijn opnieuw samengesteld door Project APA7, een samenwerkingsverband tussen negen informatiespecialisten uit het hoger onderwijs, als onderdeel van de werkgroep Information Literacy van de SHB/UKB in samenwerking met SURF.

De onderwerpen van de vijf nieuwe video’s zijn: tabellen en figuren, copyrightvermeldingen, hoofdstuk uit een boek, afstudeeropdrachten en referentiemanagers. Van iedere kennisclip is een Nederlandse en een Engelse versie. De actrices uit de eerste reeks doen weer mee en de clips zijn wederom gemonteerd en voorzien van animaties door Studio Duikboot.

Naast de instructievideo’s werd vorig jaar een libguide gemaakt. Deze is nu ook in het Engels beschikbaar. De nieuwe video’s zijn in beide libguides opgenomen.

Alle video’s en de links naar de Nederlandse en Engelstalige libguides zijn nu beschikbaar op het YouTube kanaal van Project APA7.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *