Op donderdagmiddag 23 januari gaat de nieuwe site van Auteursrechten.nl live!

Op donderdagmiddag 23 januari gaat de nieuwe site van Auteursrechten.nl live!

Aanleiding vernieuwing

In 2019 is aan het NAI-hbo en het NAI-wo de vraag gesteld of zij tevreden waren met de opzet en inhoud van Auteursrechten.nl. Hieruit bleek een update van de content en een betere gebruiksvriendelijkheid gewenst. Het afgelopen jaar heeft de redactie samen met SURF daarom hard gewerkt aan de vernieuwing van de content en de sitestructuur. Als kers op de taart is een logo ontwikkeld voor het NAI voor op de homepage, dat indien gewenst ook gebruikt kan worden in andere uitingen.

Wat verandert er?
Qua look & feel blijft Auteursrechten.nl grotendeels hetzelfde. Dit heeft ermee te maken dat wij als SURF-dienst gebonden zijn aan de SURF-stijl. Zoals gezegd zal het logo veranderen en gaan we daarnaast weer terug naar de hoofdkleuren oranje, wit en zwart. De hoofdnavigatie bestaat straks uit de volgende categorieën:

  • wet- en regelgeving
  • maken
  • publiceren
  • bronnen vermelden
  • voorbeelden

Er zijn het afgelopen jaar 16 nieuwe vuistregels geschreven, geredigeerd en vertaald naar het Engels. Voorheen waren deze alleen als download beschikbaar op de site. Op de nieuwe site krijgt elke vuistregel een eigen subpagina die valt onder een van de eerste drie bovengenoemde categorieën. De veelgestelde vragen worden over deze subpagina’s verdeeld. Hierdoor wordt de content beter doorzoekbaar voor zoekmachines én voor de eindgebruiker. De begrippen komen onder ‘wet- en regelgeving’ te staan. Onder ‘bronnen vermelden’ komt alle informatie over de APA-richtlijnen te staan. Onder ‘voorbeelden’ komen de modelcontracten, voorbeeldlicenties, interessante links en kennisclips te staan. De contactpagina komt in de footer te staan, en daarnaast wordt op elke subpagina naar de contactpagina verwezen.

Wat betekent dit voor jou?
In principe niets. Wij zorgen ervoor dat oude links een doorverwijzing krijgen naar de nieuwe site, zodat er geen doodlopende links ontstaan. Mocht je na 23 januari toch een doodlopende link tegenkomen, geef dit dan zo snel mogelijk aan ons door. Wij passen dit voor je aan. Mocht je daarnaast feedback of ideeën hebben waardoor we de site verder kunnen verbeteren, laat dit dan aan ons weten via auteursrechten@surfmarket.nl.

Content AV-contractentool beschikbaar via Auteursrechten.nl

In samenspraak met de redactieleden van Auteursrechten.nl is besloten de content van AV-contractentool op Auteursrechten.nl te plaatsen. De tooling zelf wordt daarmee overbodig en stopgezet per 01-04-2020. De redactieleden gaan begin dit jaar aan de slag met het updaten van de juridische teksten. Zodra deze klaar voor gebruik zijn krijgen ze een plek op Auteursrechten.nl.

Meer informatie

Hebben jullie nog vragen? Neem dan contact met ons op via auteursrechten@surfmarket.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *