SHB zoekt werkgroeplid licenties

SHB zoekt werkgroeplid licenties

Het SHB is op zoek naar een enthousiaste, pro-actieve collega, die de werkgroep Licenties wil komen versterken.
Het profiel behorende bij de openstaande vacature is hieronder beschreven. Reacties kunnen worden gericht aan de ambtelijk secretaris van SHB Linda Hurkmans.

Nadere informatie kan worden ingewonnen bij Raymond Snijders.

Vacature Leden werkgroep Licenties

De werkgroep Licenties werkt aan de verbetering van de kwaliteit, kwantiteit en toegankelijkheid van kennis, strategisch partnerschap en vergroting van expertise op het gebied van licenties in hogeschoolbibliotheken.
(Kern)taken van de werkgroep:

  • Draagt zorg voor een adequaat proces van het afsluiten t/m het beëindigen van bemiddelingsovereenkomsten voor licenties van databanken voor leden van het SHB. Hierbij wordt door SURF een aansluitend aanbod van databanken aan de leden geboden onder de juiste (vooraf vastgestelde) voorwaarden en tegen de meest gunstige prijzen.
  • Zorgt i.s.m. SURF voor een goede behartiging van belangen van leden tijdens de onderhandelingen met diverse uitgeverijen.
  • Organiseert LCP-dagen voor leden met als centraal thema “digitale bronnen”.
  • Houdt toezicht op het proces van het tot stand komen van bemiddelingsovereenkomsten.
  • Brengt advies uit aan het SHB-bestuur inzake licenties en digitale bronnen (databanken, e-journals, e-books, gebruiksrechten etc.).
  • Levert een bijdrage aan projecten / onderzoeken die door het SHB bestuur, los van de reguliere opdracht, uitgevoerd dienen te worden.

Samenstelling

De werkgroep is samengesteld uit minimaal 6 personen, aangevuld met één lid namens het SHB bestuur. Daarnaast draagt de werkgroep zorg voor een evenwicht in de verschillende expertises die gevraagd worden: inhoudelijke expertise, expertise van de markt, expertise op het gebied van de techniek en expertise op het gebied van leveranciersmanagement (o.a. onderhandelen).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.