SHB Lustrum feestelijk gevierd

SHB Lustrum feestelijk gevierd

Op donderdagmiddag 14 juni werd in het Centraal Museum in Utrecht het 15 jarig bestaan van het Samenwerkingsverband Hogeschoolbibliotheken gevierd. Ruim honderd belangstellenden waren getuige van verschillende lezingen en de feestelijke onthulling van het nieuwe SHB-logo en de nieuwe website.

De aanwezigen werden welkom geheten door SHB-voorzitter Annuska Graver. Zij maakte bekend dat het SHB inmiddels 34 leden telt nu ook de hogeschool iPabo zich heeft aangemeld.

Daarna kwam Thom de Graaf aan het woord, de voorzitter van de Vereniging Hogescholen. Hij was onder meer benieuwd welke twee hogeschool-bibliotheken nog geen lid van het SHB zijn (er zijn 36 hogescholen) en deed een oproep om ook deze laatste twee over de streep te trekken. Daarna onthulde Thom de Graaf het nieuwe SHB-logo en de nieuwe website, die dankzij de inspanningen van de werkgroep SHB-online tot stand zijn gekomen.

Het thema van het lustrum-symposium was OPEN. Diverse sprekers kwamen hierover aan het woord. Frank Huysmans, hoogleraar Bibliotheekwetenschap aan de Univerisiteit van Amsterdam, besprak dit thema vanuit een bredere maatschappelijke context. Robert Schuwer, lector Open Educational Resources Fontys Hogeschool, legde de relatie tussen ‘Open’ en het (hoger)onderwijs. Tanja Gaustadt van het Regieorgaan Praktijkgericht Onderzoek SIA verbond ‘Open’ aan praktijkgericht onderzoek. Laura Hassink, Senior Vicepresident van Science Direct/Elsevier sloot het thema af met de verbinding tussen ‘Open’ en het werkveld.

De lustrum-middag werd muzikaal omlijst door ‘D-licious Vocals’ die met een medley van songs zorgden voor een ontspannen sfeer. Als klap op de vuurpijl werd een speciaal SHB-lied uitgevoerd.
Een pubquiz rond allerlei SHB-weetjes zorgde voor enige competitie waarna de middag met een gezellige borrel werd afgesloten.
Leden, lustrum-commissie en bestuur kunnen terugkijken op een geslaagd evenement en op een mooie markering van 15 jaar SHB.