Oproep ArtEZ: Kennisdelen rond Vubis

Oproep ArtEZ: Kennisdelen rond Vubis

Veel hogeschoolbibliotheken gebruiken Vubus/V-Smart als catalogussysteem, zo ook ArtEZ. Maar er is niet zoiets als een gebruikersgroep waar kennis wordt gedeeld, ervaringen worden uitgewisseld en waar (nodig) samen wordt opgetrokken in het contact met Axiell / Infor.

Wij voelen de behoefte daartoe wel, en zijn op zoek naar collega’s die die behoefte ook hebben. Daarom stellen wij voor om hierover een keer een verkennend gesprek met elkaar te voeren. Heb je interesse, stuur dan een mail naar Mark Jansen.

Hartelijke groet,
Bibliotheek ArtEZ

 

4 reacties

 1. Hallo Marc, wij als SamHAO = samenwerkende mediatheken Hoger Agrarisch Onderwijs, hebben een samenwerkingsverband waarin 3 hogescholen, ieder met minimaal 2 locaties, samen deelnemen in een Vsmart systeem. Aan de voorkant heeft dit Greeni (www.greeni.nl). Wij hebben al regelmatig overleggen over inhoud Vsmart en aanverwante onderwerpen., zoals een Summon global search zoekfunctie, maar ook bv gezamenlijke aankoop van databases etc.
  Als je interesse hebt: de deelnemende Hogescholen zijn VHall (locatie Leeuwarden / Velp), HAS (locaties DBosch en Venlo) en Aeres Hogeschool (locaties, Almere , Dronten, Wageningen).
  Wij hebben 1 gezamenlijke systeembeheerder die in Leeuwarden is gestationeerd.
  Wij hebben misschien een iets andere insteek (ook inhoudelijk afstemmen, maar wel allemaal collecties met agrarische insteek) dan die jij zoekt, maar zijn een samenwerkingsverband dat al een flink aantal jaren bestaat en goed functioneert.

  Met vriendelijke groet,
  Judith van der Heide (Aeres Hogeschool Dronten)

  Judith van der Heide
 2. Dank voor je reactie Judith. GreenI is een interessant voorbeeld van hoe Iguana als ‘etalage’ is in te zetten. Ik stuurde je een e-mail, hopelijk willen jullie bij een eerste bijeenkomst aanschuiven.

  Mark Jansen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *