Nieuwe gedragscode wetenschappelijke integriteit voor Nederlandse wetenschap

Nieuwe gedragscode wetenschappelijke integriteit voor Nederlandse wetenschap


Vandaag wordt de nieuwe versie van de Nederlandse gedragscode wetenschappelijke integriteit gelanceerd. De afgelopen tijd hebben de KNAW, NFU, NWO, TO2-federatie, Vereniging Hogescholen en de Vereniging van Universiteiten (VSNU) intensief samengewerkt aan een grondige herziening en verbreding van de code, die al sinds 2004 bestaat. De code zal ingaan op 1 oktober 2018.

Commissievoorzitter prof. dr. Keimpe Algra: “Voor het goed functioneren van de wetenschap is wetenschappelijke integriteit van essentieel belang. Met deze nieuwe code sluit Nederland aan bij internationale ontwikkelingen op het gebied van wetenschappelijke integriteit. Ik ben er trots op dat we een code opgesteld hebben die toepasbaar is voor zowel fundamenteel als toegepast en praktijkgericht onderzoek. De nieuwe code bevat duidelijke normen die onderzoekers van veel verschillende onderzoeksorganisaties kunnen toepassen in de dagelijkse praktijk”.

Nederlandse+gedragscode+wetenschappelijke+integriteit_2018_NL
https://www.vereniginghogescholen.nl/actueel/actualiteiten/nieuwe-gedragscode-wetenschappelijke-integriteit-voor-nederlandse-wetenschap