Workshop Systematic Reviews

Workshop Systematic Reviews

Datum/Tijd
Date(s) - 05-03-2024
10:00 - 16:00

Locatie

Categorieën


In een workshop van drie dagdelen, speciaal voor de SHB ontwikkeld, gaan we in op de vraag wat reviews precies zijn, wordt een overzicht gegeven van verschillende soorten reviews en wat deze soorten betekenen voor het literatuuronderzoek. Daarbij wordt ingegaan op het gevaar van bias in systematic reviews en hoe de literatuuronderzoeker dit kan helpen voorkomen door breed te zoeken in verschillende soorten databanken.

Deze workshop is een vervolg op de workshop Zoekstrings voor gestructureerde databanken. Om te begrijpen welke rol informatiespecialisten spelen bij het begeleiden van systematic reviews, is kennis van het opbouwen van zoekstrings onontbeerlijk.

De training bestaat uit één lesdag (dagdeel 1 en 2) op locatie, én een huiswerkopdracht die in een online groepssessie besproken wordt (dagdeel 3).

De huiswerkopdracht bestaat uit het bekijken en beoordelen van een recente systematic review uit een tijdschrift naar keuze. Hierbij gaat de deelnemer onderzoeken hoe de verantwoording van het literatuuronderzoek is gedaan en wordt de zoekstrategie beoordeeld. Indien er geen heldere zoekstrategie beschreven staat in het zelfgekozen systematic review, bouwt de cursist zelf een sensitieve zoekstrategie voor een databank naar keuze.

Data:

  • Dinsdag 5 maart van 10:00 tot 16:00.
    Locatie volgt.
  • Dinsdag 19 maart van 09:30 tot 12:30. In dit dagdeel wordt de huiswerkopdracht online besproken.

Docenten:
Annemarie van der Velden en Tale Evenhuis (Informatiespecialisten Hogeschool Utrecht)

Studiebelasting:
Ca. 4 uur (huiswerkopdracht)

Aanmelden:
Aanmelden via deze link: aanmeldformulier
NB: er is plaats voor maximaal 12 deelnemers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *