Werkgroep Bieb-OOO: Workshop open tekstboeken

Werkgroep Bieb-OOO: Workshop open tekstboeken

Datum/Tijd
Date(s) - 30-09-2021
13:00 - 15:00

Locatie
Aanmelden

Categorieën


Open tekstboeken bieden een kwalitatief hoogwaardig alternatief voor commerciële onderwijsliteratuur. De hoeveelheid beschikbare open tekstboeken voor hoger onderwijs groeit in rap tempo en steeds meer instellingen zijn geïnteresseerd om hun eigen docenten te ondersteunen bij het publiceren van eigen werk als open tekstboek. Het schrijven en publiceren van een tekstboek is een complex proces, voor open tekstboeken is dit niet anders.

In deze workshop delen Jacqueline Michielen en Michiel de Jong (TU Delft) en Sylvia Moes (VU Amsterdam) hun ervaringen met hoe zij dit binnen hun instelling hebben georganiseerd. Zij zullen een interactieve sessie faciliteren met als doel om in kaart te brengen hoe ondersteuners van andere bibliotheken een vergelijkbaar proces kunnen optakelen binnen hun instelling.

Hierbij zullen zij gebruik maken van een nieuw open tekstboek over het publiceren van open tekstboeken wat zij hebben ontwikkeld in samenwerking met SURF en zone Naar digitale (open) leermaterialen van het Versnellingsplan, wat tijdens deze sessie gelanceerd zal worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *