Themabijeenkomst Open en Online Onderwijs

Themabijeenkomst Open en Online Onderwijs

Datum/Tijd
Date(s) - 11-10-2019
13:30 - 16:30

Locatie
Cursus- en vergadercentrum Domstad

Categorieën


Themabijeenkomst Open en Online Onderwijs: hoe ondersteunen de bibliotheken daarbij

11 oktober 2019, van 13.30 – 16.30 uur vergadercentrum Domstad in Utrecht

Tijdens deze bijeenkomst krijgt u een overzicht van de ontwikkelingen rondom Open en Online Onderwijs die spelen op nationaal niveau.

  • SURF vertelt over ontwikkelingen zoals het delen van Open Onderwijsmateriaal (via SURFsharekit), elastic search en semi-automatische toekenning van metadata en de ontwikkeling van vakvocabulaires.
  • Vanuit de werkgroep Bibliotheken, Open en Online Onderwijs wordt verteld op welke wijze zij de ondersteunende rol vanuit bibliotheken verkennen, uitbreiden en vormgeven.
  • Binnen de zone “naar digitale (open) leermaterialen van de Versnellingsagenda zijn een aantal activiteiten die worden ondernomen om open en online onderwijs binnen afzienbare tijd te versterken. Hier krijgt u op hoofdlijnen een overzicht van.
  • De ervaringen die zijn opgedaan met de publicatie van Open en Online tekstboeken worden gedeeld door TU Delft en de Vrije Universiteit. Iedere instelling heeft een eigen concept, maar die blijken complementair te zijn. Verder wordt een beeld geschetst van de vervolgontwikkelingen die zij zien.

Reserveer alvast de middag in je agenda.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *