Studiemiddag “Corona als collectie”

Studiemiddag “Corona als collectie”

Datum/Tijd
Date(s) - 28-01-2021
15:00 - 16:30

Locatie
Aanmelden

Categorieën


Hoe gaan erfgoedinstellingen en hun bibliotheken om met de actualiteit van de coronapandemie? Hoe leg je een collectie aan die onderzoekers en geïnteresseerden uit volgende generaties inzicht biedt in de maatschappelijke uitdagingen van vandaag?

Op donderdag 28 januari van 15.00u tot 16.30u organiseren het OKBN (Overleg Kunsthistorische Bibliotheken Nederland) en de interessegroep Onderzoeks- en Onderwijsbibliotheken (O&O) van de KNVI een online studiemiddag over: Corona als collectie

 

Programma
Drie sprekers van verschillende instellingen vertellen hoe zij collectioneren en presenteren rondom corona.

Hugo van der Zande spreekt over de totstandkoming – met hulp van het publiek – van de ‘coronacollectie’ van het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC).

Kees Teszelszky neemt je mee in de Corona-webcollectie van de Koninklijke Bibliotheek (KB). Van de anderhalvemetersamenleving tot viruswappies: wat (en hoe) verzamel je voor het nageslacht?

Femke Rotteveel van Fotodok legt in haar bijdrage de nadruk op verhalen vertellen met collecties en het opbouwen van een geheugenarchief. Ze vertelt over de ‘open studio expositie’ Pass It On, Private Stories, Public Histories. Vier kunstenaars werken hier aan projecten waarin de basis wordt gevormd door een familiearchief dat belangrijke historische gebeurtenissen of tijdperken weerspiegelt, zoals nu de onzekere coronarealiteit.

Aanmelden kan tot 25 januari via dit aanmeldformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *