Ontwikkel en blend je IL leermaterialen met inzet van AI

Ontwikkel en blend je IL leermaterialen met inzet van AI

Datum/Tijd
Date(s) - 31-05-2024
13:00 - 16:00

Locatie
Cursus- en vergadercentrum Domstad

Categorieën


De werkgroep Information Literacy en Bibliotheken, Open en Online Onderwijs verzorgen een interactieve workshop waarbij je ontdekt hoe je AI heel gericht kunt inzetten om werkvormen te maken die aansluiten bij de leerdoelen die zijn opgenomen in de vakvocabulaire.

Opbouw van de workshop

Tijdens deze interactieve workshop lopen we over een “inspiratiewiel IL leermaterialen” en ervaar je hoe je verschillende typen leermaterialen kunt inzetten voor leeruitkomsten die onderdeel zijn van de vakvocabulaire informatievaardigheid. Tevens ontdek je hoe je met behulp van AI werkvormen kunt maken en hoe je een goede prompt opbouwt. Na afloop van deze workshop heb je geleerd:

  • Welke leermaterialen bepaalde leerdoelen het beste ondersteunen. 

  • Hoe deze passen binnen het onderwijsontwerp van informatievaardigheid.

  • Hoe je AI kunt inzetten voor het ontwerpen van interactieve werkvormen.

Duurzaam ontwikkelen

De nieuwe werkvormen uit deze workshop worden opgenomen in een wikiwijspagina, zodat alle nieuwe inzichten direct optimaal herbruikbaar zijn voor de community, maar langs deze weg kan er ook voortgebouwd worden met elkaar op de ontwikkeling van informatievaardighedenonderwijs. De nieuwe werkvormen worden opgenomen via wikiwijs in de collecties van de werkgroep informatievaardigheid op edusources.

Doelgroep: Informatiespecialisten HBO en WO

Meld je aan via de Community Edusources.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *