KNVI O&O (Bibliotheken) Open Boek sessie: didactiek van digitale informatievaardigheden

KNVI O&O (Bibliotheken) Open Boek sessie: didactiek van digitale informatievaardigheden

Datum/Tijd
Date(s) - 25-04-2024
15:30 - 17:00

Locatie
Aanmelden

Categorieën


Ben je klaar om de nieuwste inzichten te verkennen en je onderwijsvaardigheden te verrijken? Dan mag je onze nieuwste KNVI O&O (Bibliotheken) Open Boek sessie niet missen! Open Boek, onze online leesclub van en over bibliotheken.   

Op donderdag 25 april, van 15.30 tot 17.00 uur, verwelkomen we Josien Boetje, onderwijskundig onderzoeker van de Hogeschool Utrecht. Josien brengt verse, nog gloeiende resultaten van haar promotieonderzoek naar de didactiek van digitale informatievaardigheden rechtstreeks naar jouw scherm.

Tijdens deze boeiende online sessie zal Josien ons leiden door de meest recente wetenschappelijke inzichten over het doeltreffend onderwijzen van informatievaardigheden in het hoger onderwijs. Ze zal zeven ontwerpprincipes voor effectief informatievaardighedenonderwijs met ons delen, gebaseerd op een grondige systematische literatuurstudie. Met inspirerende voorbeelden laat ze zien hoe deze principes in de praktijk kunnen worden toegepast. Daarna gaan we in een interactieve enquête en groepsgesprek dieper in op de herkenning, toepassing en bruikbaarheid van deze principes binnen verschillende hogescholen en universiteiten.

En het beste van alles? Deelnemers krijgen toegang tot exclusieve onderzoeksresultaten, rechtstreeks vanuit het hart van het academische debat! Hoewel het artikel nog onderhevig is aan major revisions bij de uitgever, zullen we de nieuwste inzichten delen en bespreken. De gebruikte methodes en zoekstrategieën zijn openbaar beschikbaar, zodat je de meest actuele ontwikkelingen kunt volgen.

Wil je deze kans niet missen om je kennis te verdiepen en je onderwijspraktijk te versterken?

Meld je nu via: Over KNVI O&O (Bibliotheken) Open Boek – KNVI zodat we je tijdig de digitale link kunnen verstrekken.

We kijken ernaar uit je te verwelkomen bij deze inspirerende bijeenkomst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *