Effectieve Didactiek van Informatievaardigheden in het hoger onderwijs: Ontwerpprincipes

Effectieve Didactiek van Informatievaardigheden in het hoger onderwijs: Ontwerpprincipes

Datum/Tijd
Date(s) - 08-04-2024
13:00 - 14:30

Locatie

Categorieën


Ontdek de nieuwste wetenschappelijke inzichten over het effectief onderwijzen van informatievaardigheden in het hoger onderwijs. In deze workshop deelt Josien Boetje zeven ontwerpprincipes voor effectief informatievaardighedenonderwijs, gebaseerd op een systematic literature review. Aan de hand van voorbeelden laat Josien zien hoe deze principes in de praktijk kunnen worden toegepast. Middels een enquête en groepsgesprek bespreken we in hoeverre de ontwerpprincipes worden herkend, toegepast, en bruikbaar worden geacht binnen de verschillende hogescholen en universiteiten.

Het aantal aanmeldingen is de 15 ruim voorbij, en we gaan deze aanmelders en andere geïnteresseerden een mail sturen met een datum voor een 2e workshop.

Over de spreker
Josien Boetje is onderwijskundig onderzoeker aan de Hogeschool Utrecht en doet promotieonderzoek naar de didactiek digitale informatievaardigheden. Ze blogt ook over die onderwerp op www.josienboetje.com/blog. Daarnaast geeft ze les in de minor ‘Digitale Geletterdheid en Educatieve Games’ bij Instituut Archimedes, de tweedegraads lerarenopleiding van de HU.

Aanvullende informatie:
– Aanmelding is gesloten, deelnemers ontvangen een Teams-link via de mail.
– Vragen? Stuur een mailtje naar informationliteracy@gmail.com 

Josien kijkt ernaar uit om met jullie het gesprek aan te gaan!

Met vriendelijke groet,

Werkgroep information literacy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *