DCC-PO Netwerkdag

DCC-PO Netwerkdag

Datum/Tijd
Date(s) - 08-04-2024
09:30 - 16:30

Locatie
Cursus- en vergadercentrum Domstad

Categorieën


Het definitieve programma voor de DCC-PO netwerkdag van maandag 8 april is bekend!
Zoals gebruikelijk ligt het accent in de ochtend op informeren en in de middag op participeren. Interactie staat de hele dag voorop. Je kunt met elkaar bijpraten tijdens de inloop, de uitgebreide lunch, de pauzes en de borrel.

Open uitnodiging (eventueel online bijwonen)

Graag verwelkomen we jou, maar ook jouw collega-onderzoeksondersteuners en onderzoekers op 8 april in Utrecht. We bouwen het DCC-PO immers voor iedereen die actief is in het praktijkgerichte onderzoek. Stuur dit programma met de aanmeldingslink daarom zeker door naar eenieder voor wie jij denkt dat het DCC-PO relevant is.

Programma
09:30 – 10:00    Ontvangst
10:00 – 10:20    Opening en up-date DCC-PO
10:20 – 10:50    Keynote Helma de Boer – Information Security Officer @ SURF
10:50 – 11:10    Introductie Loket Kennisveiligheid
11:10 – 11:25    Pauze
11:25 – 11:45    Organisatie kennisveiligheid bij HAN
11:45 – 12:15    Keynote verzorgd door specialist kennisveiligheid @ AIVD
12:15 – 13:25    Lunch
13:25 – 14:20    Workshop ronde 1
14:20 – 14:35    Pauze
14:35 – 15:25    Workshop ronde 2
15:25 – 16:30    Borrel met  wrap up + conculsies + acties

De workshops
In de middag kun je deelnemen aan twee workshoprondes. Daarbij kies je maximaal twee van de onderstaande workshops. (dus vrije keuze, maar vol is vol)

 1. Risicobeoordeling ten aanzien van kennisveiligheid 
  Als deelnemer ga je concreet aan de slag met dreigingen, kans/impact en risico. Een risicobeoordeling is een belangrijke stap in het risicomanagementproces en bestaat uit risico-identificatie, risicoanalyse en risico-evaluatie.
  Verder worden enkele tools aangereikt die je helpen in het gesprek over kennisveiligheid met collega’s, management en bestuurders. 
    
 2. Awareness over kennisveiligheid realiseren
  Na alle info in de ochtend weet jij voldoende over kennisveiligheid en snap je het belang ervan voor onderzoekers. Maar hoe breng je dat over? Speciaal daarvoor is een kaarspel ontwikkeld, en uitgelegd zal worden hoe je dat spel inzet in jouw organisatie.
  Uiteraard ga je het spel ook spelen, want ‘the proof of the pudding….’
   
 3. Hacken van de werkplek!  (dus ook die van de onderzoeker)
  Hoe zorg je zélf voor een veilige werkplek? Welk gedrag is (aanvullend) noodzakelijk om onderwijsdata en persoonlijke data veilig te verwerken?
  Met een live ‘hack demo’ laat deze workshop de reële bedreigingen zien en welke maatregelen noodzakelijk zijn in de wedloop met hackers. 
  Spoiler: AI speelt een steeds grotere rol in effectieve beveiling.

Aanmelden
Heb jij je nog niet aangemeld, doe dat dan alsnog; het kan t/m 5 april. Wanneer je alleen online aanwezig kunt of wilt zijn, laat dat dan ook in het aanmeldformulier weten. Je krijgt dan na aanmelding de benodigde Teams link toegestuurd.

Locatie, route, OV en parkeren
De locatie is het centraal in Utrecht gelegen ‘Cursus- en vergadercentrum Domstad’. Het complex ligt op 5 minuten lopen van Utrecht Centraal en is dus ideaal met het openbaar vervoer te bereiken. Kies je toch voor de auto dan is er ook volop parkeergelegenheid. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *