ChatGPT & Informatievaardigheid

ChatGPT & Informatievaardigheid

Datum/Tijd
Date(s) - 14-02-2023
10:00 - 12:00

Locatie

Categorieën


Op 14 februari a.s organiseert de SHB-UKB-werkgroep Information Literacy een interactieve online bijeenkomst over ChatGPT en informatievaardigheid.

De beschikbaarheid van ChatGPT heeft de laatste maanden veel stof doen opwaaien. Er wordt druk gediscussieerd over de mogelijkheden en de risico’s, voor de maatschappij en het onderwijs in het bijzonder. Wat betekent ChatGPT voor studenten, docenten en onderzoekers? Tijdens deze interactieve workshop gaan we in op de vraag welke invloed ChatGPT heeft op het zoeken, vinden en beoordelen van informatie. Hoe gaan we bijvoorbeeld om met het gegeven dat een ChatGPT-tekst geen gebruik maakt van aanwijsbare bronnen? We bekijken hoe ChatGPT werkt en wisselen informatie en tips uit over mogelijke aanpassingen in het onderwijs over informatievaardigheden.

 

Voorbereiding: Stel ChatGPT een aantal vragen op jouw vakgebied. Vraag door wanneer je niet tevreden bent met het antwoord. Doe dit vroeg in de ochtend (tussen 8:00 en 9:00) omdat het op latere tijdstippen vaak niet lukt om in de loggen. Ga hiervoor naar https://chat.openai.com/
   
Workshopgevers:

Harrie van der Meer (Bibliotheek UvA/HvA)

Lieme Sloot (Mediatheek Hogeschool Rotterdam)

Organisatie:

Brenda Lems (Mediatheek Hogeschool Rotterdam); Marie Louise Goudeau (Bibliotheek Universiteit Utrecht)

Tijd: Dinsdag 14 februari: 10:00-12:00
Locatie: Online via MS Teams (link volgt een aantal dagen voor de workshop)
Aanmelding: Via https://forms.office.com/e/bcVp0CrWfw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *