SHB

Aanmelden werkgroep B-OOO

Werk je bij een bibliotheek van een hbo- of wo-instelling en houd je je bezig met onderwijsondersteuning?

De werkgroep Bibliotheken Open & Online Onderwijs (B-OOO) is een laagdrempelig samenwerkingsverband van bibliotheekmedewerkers, en is onderdeel van SHB, UKB en SURF.

In deze werkgroep geven leden kennis en vaardigheden aan elkaar door via workshops en bijeenkomsten. Zo helpen we elkaar om een goede onderwijsondersteuning te geven aan docenten bij het ontwikkelen, delen en hergebruiken van (open) leermaterialen. Wij besteden aandacht aan de inzet van slimme technieken om leermaterialen beter vindbaar te maken. Sluit aan bij deze werkgroep en ontdek hoe ook jouw kennis en of vraagstukken van belang kunnen zijn voor andere bibliotheekmedewerkers.

Ben je nog geen expert op het gebied van (open) onderwijs?

Dat maakt niet uit. Door je vragen te stellen, en ervaringen uit te wisselen, helpen andere leden van de werkgroep Bibliotheken Open & Online Onderwijs je graag verder. Want met z’n allen zijn we wel degelijk dé expert. Heb je al (veel) ervaring met ondersteuning op (open) leermaterialen? Geef je vaardigheden en kennis dan vooral door binnen de werkgroep.

Samenwerking in Teamsomgeving

De werkgroep gebruikt MS Teams voor communicatie en samenwerking:

De werkgroep, organisatie van bijeenkomsten/workshops en de projecten/activiteiten hebben een eigen kanaal met documentbeheer. Vragen/opmerkingen/uitnodigingen voor meetings vinden plaats via de Teams-chats.