Wat houdt het in om als bibliotheek te ondersteunen bij open delen en hoe ver moeten we daarin gaan? Deze vraag staat centraal tijdens een themamiddag georganiseerd door de SHB/UKB werkgroepen Information Literacy en Bibliotheken en Open en Online Onderwijs op donderdag 10 decembervan 14:00 tot 16:00.

Als de huidige coronacrisis iets heeft duidelijk gemaakt, is dat wel het belang van digitale leermaterialen.

Goed leermateriaal ontwikkelen is echter tijdrovend en duur. Open leermaterialen bieden een uitgelezen mogelijkheid om door samenwerking te komen tot een steeds hogere kwaliteit. Bovendien kunnen ze docenten inhoudelijk en didactisch inspireren en tijd en geld besparen.

Uit het Requirementsonderzoek van de Versnellingszone open leermaterialen blijkt dat het onderwijs behoefte heeft aan ondersteuning bij het ontwikkelen, vinden en delen van leermaterialen en de bibliotheek als één van de logische partners daarin ziet.

In deze workshop staat de volgende vraag centraal: wat houdt het in om als bibliotheek te ondersteunen bij open delen en hoe ver moeten we daarin gaan?

In deze workshop zal hierover een open discussie plaatsvinden en voorafgaand aan deze discussie zijn er presentaties over:

  • Het vinden, delen en (her)gebruiken van open materialen
  • Delen van informatievaardigheidsmaterialen (Project open delen): hoe hebben we dit aangepakt, wat hebben we ervan geleerd
  • Benodigde competenties bibliotheekmedewerkers

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *