Bijeenkomst 26 oktober 2018: Open en ingekochte leermaterialen integreren in onderwijs, nieuwe rollen en kansen

Bijeenkomst 26 oktober 2018: Open en ingekochte leermaterialen integreren in onderwijs, nieuwe rollen en kansen

De werkgroep Bibliotheken Open en Online Onderwijs organiseert in samenwerking met SURF op 26 oktober a.s. van 9.30 – 12.30 uur een bijeenkomst waarin zij het gesprek aangaat met leveranciers die onderwijscontent beschikbaar stellen.

Tijdens deze bijeenkomst staan o.a. de volgende vragen centraal:

  • Hoe kunnen we ingekochte materialen van uitgeverijen bewerken of combineren met open leermaterialen?
  • Hoe integreren we dit het beste in de leeromgevingen, zodat studenten en docenten niet meer naar allerlei verschillende platformen hoeven te gaan? 
  • Waar kunnen leveranciers en bibliotheken hierin samenwerken om dit proces zo goed mogelijk vorm te geven (via co-creatie) en van elkaars expertise optimaal gebruikmaken? 
  • Hoe verandert dit de rol van de leverancier en van de bibliotheek?
  • Wat zijn de randvoorwaarden?

Seminar Open Science meets Open Education

Van 12.00-16.00 uur

Op zoek naar raakvlakken en synergie

Open science en open education maken beiden deel uit van de groeiende beweging naar een meer open kenniscultuur. Beide hebben onder meer raakvlakken op het gebied van vraagstukken over copyright en hergebruik en over de behoefte aan beleidsvorming. Daarnaast zijn de producenten van onderwijsmaterialen en onderzoeksresultaten vaak ook nog dezelfde personen, namelijk onderzoekers en docenten. Toch worden open science en open education vaak niet geïntegreerd aangepakt.

Tijdens deze bijeenkomst proberen we voor het eerst de raakvlakken tussen open science en open education te concretiseren, om zo een basis te leggen voor nadere samenwerking. Dit doen we aan de hand van crash courses, speeddates en parallelsessies.

Meer informatie over het programma en inschrijving: https://www.surf.nl/agenda/2018/10/seminar-open-science-meets-open-education/index.html